Sukces Autopay. 100 tys. klientów, tysiące przejazdów dziennie

Ponad 100 tys. klientów korzysta już z Autopay, aplikacji umożliwiającej automatyczne płatności za przejazd autostradą. Na AmberOne Autostradzie A1 prowadzącej nad polskie morze średnio 8-9 proc. przejazdów dziennie opłacanych jest za pośrednictwem Autopay.

Blue Media uruchamia usługę zdalnego potwierdzenia tożsamości eID

Usługa elektronicznej identyfikacji eID od Blue Media ułatwia zweryfikowanie tożsamości osoby za pomocą systemu bankowości internetowej ING Banku Śląskiego. W pierwszej kolejności usługa eID umożliwia w pełni zdalne zawarcie umowy abonamentowej w sieci Orange oraz nabycie karty SIM działającej w tej sieci w systemie prepaid bez konieczności wizyty w salonie czy podpisywania umowy w obecności kuriera.

Aplikacja Autopay zamiast gotówki na A4 Katowice-Kraków

Od dzisiaj przed podróżującymi autostradą A4 między Katowicami i Krakowem, szlabany na placach poboru opłat mogą podnosić się automatycznie bez konieczności instalowania w pojeździe dodatkowych urządzeń. Koncesjonariusz – Stalexport Autostrada Małopolska S.A. – uruchomił właśnie system pozwalający płacić za przejazd przy pomocy aplikacji Autopay, znanej już z AmberOne Autostrady A1.

Autopay w aplikacji mobilnej Banku Millennium

Bank Millennium, jako pierwszy bank w Polsce, wkrótce udostępni w aplikacji mobilnej usługę automatycznych płatności za autostrady Autopay firmy Blue Media.

Autopay najpopularniejszą aplikacją w App Store w kategorii Finanse

Niemal 20 tysięcy pobrań na urządzenia z systemem iOS w niespełna rok, z czego ponad 5 tysięcy tylko w ostatnim tygodniu. Aplikacja Autopay, umożliwiająca automatyczne płatności za przejazd autostradą, trafiła na pierwsze miejsce w App Store w kategorii Finanse.

Bez korków na bramkach na AmberOne Autostradzie A1. Dzięki Autopay

Na wszystkich placach poboru opłat AmberOne Autostrady A1 między Toruniem a Gdańskiem można skorzystać z automatycznej metody płatności AmberGO obsługiwanej przez aplikację Autopay. Udostępnione zostaną także bramki wyłącznie dla użytkowników korzystających z AmberGO.

Sebastian Ptak nowym prezesem Blue Media

Rada Nadzorcza Blue Media S.A. z dniem 4 czerwca 2019 r. powołała zarząd spółki na nową kadencję. Nowym Prezesem Zarządu został Sebastian Ptak. Założyciele i właściciele spółki - Konrad Kucharski i Andrzej Antoń - nadal pozostają w zarządzie i będą skupiać się na dalszym strategicznym rozwoju całej grupy Blue Media.

Jeszcze szybsza spłata zadłużenia - nowe rozwiązanie płatnicze w branży zarządzania wierzytelnościami

Blue Media we współpracy z KRUK S.A. wprowadza możliwość szybkiej spłaty zadłużenia online, bez potrzeby rejestracji i logowania, w mniej niż 3 minuty. Jest to pierwsze tego typu rozwiązanie płatnicze w branży zarządzania wierzytelnościami w Polsce.

Płatności za rachunki z Apple Pay dzięki Blue Media

Blue Media wprowadza Apple Pay jako metodę płatniczą do obsługiwanych eBOK-ów masowych wystawców faktur. Płatnościami od Apple mogą już regulować swoje zobowiązania m.in. klienci Taurona, innogy, UPC czy Orange.

Blue Media wdraża płatności cykliczne BLIK-iem w Play

Blue Media jako pierwszy operator płatności wspólnie z Play uruchamia „BLIK-a automatycznego” jako metodę płatności za faktury. To kolejne rozwiązanie płatności automatycznych, jakie wprowadza na polski rynek sopocka spółka technologiczno- finansowa.