Blue Media inwestuje w Rachuneo

Blue Media zainwestowała w spółkę Polskie Aplikacje Transakcyjne, operatora serwisu Rachuneo, umożliwiającego porównywanie ofert i zawarcie umowy o usługi energetyczne i telekomunikacyjne w pełni przez internet. Sopocka spółka przejęła 18 proc. udziałów.

Czy koronawirus wykończy płatności za pobraniem?

Liczba zakupów online opłacanych za pobraniem spadła o jedną czwartą w ciągu ostatniego miesiąca - wynika z szacunków rynkowych. Dynamicznie za to rośnie udział płatności online. Na korzyść elektronicznych metod płatniczych przemawia obecnie brak konieczności bezpośredniego kontaktu z kurierem i krótszy czas realizacji zamówienia.

Blue Alert bezpłatnie dla służb medycznych i samorządów

W obecnej kryzysowej sytuacji spółka Blue Media wspiera służby medyczne, samorządy i szkoły poprzez udostępnienie im bezpłatnie platformy Blue Alert. Firma nie będzie pobierać żadnych opłat wdrożeniowych, abonamentowych ani opłat za SMS-y na czas kryzysu epidemicznego.

Płatności za autostrady na rachunku Play

Play wprowadza możliwość doliczenia do rachunku za telefon opłat za przejazdy autostradą, dokonanych za pomocą Autopay. To pierwsze tego typu wdrożenie w Europie, a drugie na świecie.

Polacy kupują online w czasie pracy

Nawet połowa e-zakupów polskich internautów w 2019 roku została zrealizowana w godzinach pracy - wynika z danych Blue Media. Polacy wyróżniają się pod tym względem na tle innych krajów, których mieszkańcy na zakupy w sieci zdecydowanie częściej wybierają godziny wieczorne.

700 biletów na minutę sprzedanych dzięki Blue Media

Bilety na unikalne wydarzenia potrafią cieszyć się tak wielką popularnością, że platformy stojące za ich sprzedażą często zawodzą. Na szczęście istnieją na rynku wydajne systemy, które w kulminacyjnych momentach są w stanie obsłużyć nawet kilkaset transakcji w ciągu jednej minuty. Takiego właśnie zadania podjęła się spółka Blue Media w czasie otwartej sprzedaży biletów na 2020 Betard Wrocław FIM Speedway Grand Prix Polski na początku lutego.

Tańsze przejazdy za autostradę z Autopay i Revolut

Nowi użytkownicy Autopay, którzy jako metodę płatności ustawią kartę Revolut, mogą zyskać łącznie do 30 zł zwrotu za dwa przejazdy AmberOne Autostradą A1. Promocja trwa do 8 marca.

Rozwiązanie Blue Media dla włoskiej spółki Grupy KRUK

Blue Media we współpracy z włoską spółką KRUK Italia S.r.l., należącą do Grupy KRUK, wprowadza możliwość szybkiej spłaty zadłużenia online. To nowatorskie rozwiązanie na włoskim rynku zarządzania wierzytelnościami.

Korzystając z Autopay płacisz mniej za autostradę

Od stycznia 2020 przez co najmniej trzy miesiące można płacić mniej za przejazd autostradą A4 Katowice-Kraków, jeśli skorzysta się z płatności automatycznych Autopay. Przez pierwsze trzy tygodnie trwania promocji, liczba przejazdów na A4 opłacanych za pośrednictwem Autopay wzrosła o 43 proc. w porównaniu do analogicznego okresu w grudniu.

Polacy coraz bardziej świadomi zagrożeń związanych z postępem technologicznym

Zdecydowana większość z nas zdaje sobie sprawę z nieuchronności postępu technologicznego i dostrzega płynące z niego korzyści. Jednocześnie rośnie świadomość zagrożeń związanych z nowymi technologiami. Najbardziej obawiamy się utraty prywatności, cyberterroryzmu i uzależnienia od internetu - wynika z najnowszych danych.