Blue Media rozszerza współpracę z CANAL+

W ostatnich tygodniach CANAL+ udostępnił dwie nowe usługi online - CANAL+ telewizja przez internet, która oferuje dostęp do kanałów telewizyjnych na żywo i bibliotek VOD oraz PREMIERY CANAL+ - wypożyczalnię filmów i hitów prosto z kina. Serwis telewizji przez internet działa w modelu subskrypcyjnym, natomiast usługa PREMIERY Canal+ umożliwia zakup czasowego dostępu do wybranych premier filmowych. Za obsługę płatności na obu platformach odpowiada sopocka spółka Blue Media.

Ponad połowa Polaków subskrybuje. Ale wciąż głównie filmy i seriale

Już 56 proc. Polek i Polaków korzysta z internetowych usług subskrypcyjnych - wynika z badania Blue Media “Finanse w czasie epidemii”. Platformy oferujące dostęp do filmów i seriali wyraźnie deklasują inne serwisy działającą w modelu płatności abonamentowych. Doceniamy usługi subskrypcyjne za wygodę i łatwość korzystania oraz lepszą ofertę cenową niż w przypadku zakupu pojedyńczej usługi lub produktu.

Z Autopay zapłacisz automatycznie za myjnię

Użytkownicy Autopay zapłacą automatycznie za usługę mycia auta na myjniach zintegrowanych z systemem WWWash.pl. Docelowo do końca roku usługa będzie dostępna w ponad 200 myjniach w całej Polsce.

Rośnie popularność płatności elektronicznych

Najczęściej stosowaną formą zapłaty za zakupy internetowe stały się szybkie płatności elektroniczne obsługiwane przez operatorów płatności. Korzysta z nich już prawie połowa Polaków. Pandemia koronawirusa spowodowała wyraźny odwrót od płatności za pobraniem - wynika z najnowszego badania Blue Media.

Kup bilet online do Tatrzańskiego Parku Narodowego

Blue Media we współpracy z Droplabs wdrożyło szybkie płatności elektroniczne za zakup biletów wstępu do Tatrzańskiego Parku Narodowego bezpośrednio na stronie internetowej parku. Turyści zyskują bezpieczny sposób zakupu biletu, a dyrekcja TPN ma możliwość wygodnego monitorowania liczby wejść do parku.

Pomorskie firmy fundują laptopy dla wiejskich szkół

Fundacja Inspirujące Przykłady oraz Zrzeszenie Kaszubsko-Pomorskie we współpracy z prywatnymi firmami z województwa pomorskiego przekazują laptopy dla dzieci z wiejskich szkół na Kaszubach. W akcję włączyła się m.in. sopocka spółka Blue Media, przekazując ponad 100 tys. zł na zakup 50 nowych laptopów.

Blue Media inwestuje w Rachuneo

Blue Media zainwestowała w spółkę Polskie Aplikacje Transakcyjne, operatora serwisu Rachuneo, umożliwiającego porównywanie ofert i zawarcie umowy o usługi energetyczne i telekomunikacyjne w pełni przez internet. Sopocka spółka przejęła 18 proc. udziałów.

Czy koronawirus wykończy płatności za pobraniem?

Liczba zakupów online opłacanych za pobraniem spadła o jedną czwartą w ciągu ostatniego miesiąca - wynika z szacunków rynkowych. Dynamicznie za to rośnie udział płatności online. Na korzyść elektronicznych metod płatniczych przemawia obecnie brak konieczności bezpośredniego kontaktu z kurierem i krótszy czas realizacji zamówienia.

Blue Alert bezpłatnie dla służb medycznych i samorządów

W obecnej kryzysowej sytuacji spółka Blue Media wspiera służby medyczne, samorządy i szkoły poprzez udostępnienie im bezpłatnie platformy Blue Alert. Firma nie będzie pobierać żadnych opłat wdrożeniowych, abonamentowych ani opłat za SMS-y na czas kryzysu epidemicznego.

Płatności za autostrady na rachunku Play

Play wprowadza możliwość doliczenia do rachunku za telefon opłat za przejazdy autostradą, dokonanych za pomocą Autopay. To pierwsze tego typu wdrożenie w Europie, a drugie na świecie.