Informacje prasowe

Jeszcze szybsza spłata zadłużenia - nowe rozwiązanie płatnicze w branży zarządzania wierzytelnościami

Blue Media we współpracy z KRUK S.A. wprowadza możliwość szybkiej spłaty zadłużenia online, bez potrzeby rejestracji i logowania, w mniej niż 3 minuty. Jest to pierwsze tego typu rozwiązanie płatnicze w branży zarządzania wierzytelnościami w Polsce.

Płatności za rachunki z Apple Pay dzięki Blue Media

Blue Media wprowadza Apple Pay jako metodę płatniczą do obsługiwanych eBOK-ów masowych wystawców faktur. Płatnościami od Apple mogą już regulować swoje zobowiązania m.in. klienci Taurona, innogy, UPC czy Orange.

Blue Media wdraża płatności cykliczne BLIK-iem w Play

Blue Media jako pierwszy operator płatności wspólnie z Play uruchamia „BLIK-a automatycznego” jako metodę płatności za faktury. To kolejne rozwiązanie płatności automatycznych, jakie wprowadza na polski rynek sopocka spółka technologiczno- finansowa.

Podróżuj szybciej nad morze z AmberGO dzięki autopay transport

Nawet kilkuset kierowców dziennie pokonuje odcinek AmberOne Autostrady A1 z Torunia do Gdańska w obu kierunkach korzystając z elektronicznego systemu opłat AmberGO i aplikacji autopay transport. Prawie co piąte auto ma warszawską rejestrację, a kierowcy najczęściej podróżują autem marki Volkswagen. Co piąty przejazd odbywa się w niedzielę.

Twardy brexit a polskie sklepy internetowe

Wielka Brytania to największy rynek e-commerce w Europie. 86 proc. Brytyjczyków, mających dostęp do internetu, robi zakupy w sieci, według danych Eurostatu. Na wyjście Wielkiej Brytanii z Unii Europejskiej z niepokojem patrzą polscy e-sprzedawcy. Co oznacza brexit dla dalszego rozwoju sprzedaży transgranicznej w Polsce - komentuje Martin Brańka, International Client Relations Director w Blue Media.

Zapłacisz online tam, gdzie się nie spodziewasz

Polacy na dobre przyzwyczaili się do płatności przez internet. W ostatnich miesiącach przybyło miejsc i usług, za które możemy wnieść opłatę online. W 2019 r. przez internet dokonamy płatności za przejazd autostradą, opłacimy mandat czy... zamówimy online mszę w kościele.

Na wielkie zakupy ruszamy w poniedziałek [ANALIZA]

W poniedziałki sklepy internetowe zarabiają dwa razy więcej niż w soboty - wynika z danych platformy sklepów internetowych Shoper, jak i operatora płatności online Blue Media. Pierwszego dnia tygodnia dużo więcej wizyt kończy się też zakupem niż w weekendy.

Blue Media wdraża platformę ubezpieczeń komunikacyjnych w PKO Banku Polskim

Dzięki nowej platformie, zaprojektowanej przez Blue Services z grupy Blue Media, doradcy PKO Banku Polskiego mogą tworzyć dla klientów pakiety ubezpieczeń komunikacyjnych (OC+AC+NNW+Assistance). Nowością na rynku jest możliwość skorzystania z oferty różnych zakładów ubezpieczeniowych w ramach jednego pakietu asekuracyjnego i w jednym procesie zakupowym.

Polacy zapożyczają się na święta [BADANIE]

Niemal co dziesiąty polski internauta pożycza pieniądze na święta i inne okazje rodzinne, takie jak chrzest, komunia czy ślub - wynika z badania Blue Media “Jak pożyczamy pieniądze”.

Płatności natychmiast na rachunku w e-sklepie

Blue Media jako pierwszy system płatności w Polsce zaoferował natychmiastowe dostarczanie przelewu od klientów na rachunek bankowy e-sklepu niezależnie od godziny, w której płatność została zlecona.